Monday, January 23, 2006

Norsk flexi utgivelses diskografi


NORSKE FLEXI UTGIVELSER

Hadde i Goldies (nå Platesamleren) nr 80 en artikkel om norske flexiutgivelser. Må bare innrømme at der tok jeg meg «litt» vann over hodet. Har nå laget en oppdatert norsk flexigrafi på bakgrunn av de korreksjonene og tilleggsopplysningene jeg har fått i etterkant av den artikkelen.

Disse opplysningene har blitt publisert på denne nettsiden fortløpende etterhvert som det har kommet inn nye opplysninger og utgivelser. Utrolig nok dukker det stadig opp nye utgivelser, og høyst trolig er det ennå noen uoppdagete skatter der ute som venter på å bli avslørt.

Historien om flexi utgivelser er lang. De første kom på markedet i 1920, og da som 78plater, i følge denne artikkelen. Kort tid senere kom de første 78 flexiene ut i Danmark og i Sverige. Ofte med danske og svenske artister og helt klart beregnet for det skandinaviske markedet. (noen t.o.m. i forskjellige farger på platen, funnet både blå og grønne 78 rpm flexier). Norge er dessverre trolig helt fri for slike utgivelser.

Det nærmeste som finnes er en annonse i Utstyrsmagasinet (fra 1931) hvor det reklameres for Phonycord flexible grammofonplater. Om det finnes noen norske Phonycord utgivelser er ukjent, men lite trolig da det ikke finnes noen kilder som tyder på det. Det må nevnes at det finnes noen få postkort singler på 78, men mest vanlig er 45 rpm. (bildet under er hentet fra Gjenklangs Facebook)
De eneste kjente 78 rpm flexiene med norsk artist er innspilt og utgitt i Danmark under pseudonymet Peter Peter. Denne personen gjorde fire utgivelser beregnet for det norske markedet. Vi snakker her om de klassiske 10" 78 platene. Etter dette gikk det noen tiår før postkortsingler og reklamesingler dukket opp, og da i 7" single størrelse.

Postkort plater var populære mot slutten av 1950 tallet og da er det i hovedsak Fonoscope som fikk sine kort laget av Audiomaster Scandinavia A/S i København (hadde også både en Italiensk og Engelsk produsent, men de produserte ikke for det Skandinaviske markedet.) som var den største produsenten, men ikke den eneste. Andre som laget postkortsingler for hjemlige og det norske markedet var svenske Tonkort. De laget også kort for flere norske postkortprodusenter.

I Russland og Polen hadde man også produsenter men disse produserte i all hovedsak til det Øst-Europeiske markedet. Ungarske Colorvox produserte for Øst-Blokken og tysk språklige land i vesten. Det gikk i klassiske verk eller i ungarsk folkemusikk for det meste. En for det Vest-Tyske markedet inneholder utdrag fra Griegs Peer Gynt suite, og er derfor av interesse for denne oversikten, utenom den så har ikke Colorvox noen interesse denne gangen.

Fonoscope derimot var mer orientert mot et mer "yngre" vest vendt publikum og satset både på jazz, vise og pop på sine kort, i tillegg til litt klassisk musikk. Noen av disse hadde også norsk musikk, sånn som på et kort fra før sommeren 1958, hvor svenske Monica Zetterlund (under pseudonymet Eva Norén) synger på norsk med ett dansk orkester. I tillegg til dette ble det i hvertfall produsert en serie med julekort fra K.A.Forlaget. Her er det ikke ukjente Robert Levin som står som arrangør og dirigent. Utenom dette enkelte andre utgivere der Børrehaug &co har gjort minst tre kort med motiver laget av Ivo Caprino.

Postkortsinglene forsvant rundt tiårsskiftet mellom 1950 og 60. Helt uavhengig av postkortenes fravær blomstret reklame papplatene opp for alvor på 1960-tallet, men de fikk etter hvert hard konkurranse fra flexi singlene. Til tross for det hadde papplatene den fordelen at man kunne trykke bilder og tekst på disse i langt større grad enn på flexiene. Det var nok derfor disse ble brukt så mye til reklameformål, enten det var smør som skulle selges eller andre ting.

Norsk Grammofonkompani spesialiserte seg fra 50-tallet til ett stykke ut på 70-tallet på å produsere reklameplater og papplater. Om dette skriver Mikkel Aas i sin bok "Spilletid. Norsk platebransjes historie i 100 år." (Macta, 2007, side 32); 
«Hvis et firma hadde en idé, men manglet musikalsk og lyrisk kapasitet, ble dette ordnet på stedet. Huskomponist og pianist Christian (`Kikkan`) Schjørn skapte tonene, og Reidar Stablum satt klar som tekstforfatter. Blant de mange reklamekundene var NETO (Norsk-Engelsk Tobakksfabrik) og tobakk-kollega Carl F. Glott, Askim Gummivarefabrikk, Nora Industrier og Salomon Skofabrikk.». 

Tom Valle har gitt ut en egen bok om Norsk grammofonkompanis produksjon hvor det er en egen avdeling for reklameplater, herav mer enn halvparten er flexi/pappsingler. Boken kan leses direkte på nettet på Nasjonalbibliotekets Bokhylla for som vil lese mer.

Forskjellige firmaer benyttet seg av papp platene og flexiene til å reklamere for sine produkter. Etterhvert begynte også aviser og blader å benytte seg av denne muligheten. Men den mest utpregete brukerne av dette mediet var "Barnas trafikklubb" som laget en plate for hvert halvår fra 3 år til 7 år. Disse ble sendt ut til barnet hvert halvår. Først som vinyl singel, deretter som papp plater og for så å komme som flexi. Senere både som kassetter, CDer og nå lydfiler.

Det kom også en rekke språkkurs på papp plater på 60-tallet fra flere forskjellige utgivere. Man hadde også to barnebokserier hvor omslaget var en plate. Disse må nok regnes som forløpere til det som senere ble kjent som lydbøker.

Flexi overtok dette markedet fullstendig på 1970-tallet og holdt stand til godt inn på 1980-tallet før de forsvant helt, for å dukke opp igjen i 2011. Med disse utgivelsene kom det musikalske for alvor inn på dette mediet. Det hadde vært der før, spesielt på postkortsiden, men nå skulle de overta helt. Da i tre hovedgrupper. Først og fremst som musikkutgivelser, men mange var ennå rene reklameutgivelser med både musikk og tale, slik som Det Beste sine reklameforsendelser. Til slutt har vi «Barnas trafikklubb» platene.

Det beste er den norske utgaven av Readers Digest. Ett firma som ga ut magasiner, bøker og musikk. For å promotere sistnevnte så sendte de ut en rekke forsendelser fra slutten av 60-tallet til innpå 80-tallet. Flexiene inneholdt gjerne en rekke små utdrag av låtene fra samlingen de ville reklamere for, med en norskspråklig kommentator. I all hovedsak med utenlandsk musikk.

Bakklandetbassangforening kom i 75 med LPen «Ned med Nidaros». Den var den første norske vinyl utgivelsen som inkluderte en flexi singel. Siden da har det vært noen få slike utgivelser, og da i hovedsak flexier som er utgitt i blader for så å bli vedlagt artistens album i et begrenset opplag.

Selv om det hadde vært sporadisk vedlagt flexier med aviser og blader så kom det to blader på 80-tallet som begge hadde med flexier mer regelmessig, i form av Vinyl og Rock furore. Vinyl var et magasin for og av platesamlere og hadde en rekke både kjente og ukjente artister på flexiene (8 stk, 9 nr, ett nummer kom ikke med flexi). Rock furore fulgte opp der Vinyl slapp, men var ett magasin for rock i Norge, og det avspeilte også artistutvalget på deres 10 flexier (før de gikk over til å vedlegge CDer utpå 90-tallet).

Når Rock furore sluttet med flexier i 1992 skulle det ikke komme en norsk flexi før i oktober 2011 som vedlegg til en oversikt over elektronika utgivelser med røtter til Tromsø. Innimellom der finner vi riktignok en del Russiske flexier med Mayhem og Elo med musikk av Grieg for å nevne noen, og postkortflexier fra Polen med a-ha, så det er nok å lete etter for den som ønsker seg en komplett samling. Lykke til.

Her er den norske flexigrafien.;
Den er delt opp i fem kategorier
1) Postkort. Postkort pålimt blanke flexier (eller lydpregninger som de ble omtalt som på 1950 og -60 tallet) som er limt på papp med underliggende motiv. (også omtalt som folioplater). Disse postkortene er noen steder omtalt som grammofonkort.
2) Papp-plater (Cardboard singles). Samme som postkort, bare at disse kun var ment som reklame og ikke som postkort.
3) Flexi. "Vanlige" flexier.
4) Barnas trafikklubb. Startet egentlig opp med vinylsingler, men her hopper vi inn med papp-platene som kom i serie 2, og deretter flexi. Etter det kom de som kassetter, deretter som CD og nå som lydfiler, noe som ikke er inkludert her. Trygg trafikk (som drev/driver Barnas trafikklubb) ga ut pedagogiske viser for at barna skulle oppføre seg fint i trafikken.
5) Det beste. Den norske utgaven av Readers Digest ga ut en rekke flexier som var reklame for deres LP og kassett utgivelser. Kom i egne konvolutter med diverse trykt reklamemateriell og en flexi med utdrag fra enkelte låter fra selve utgivelsen. I all hovedsak besto disse av utenlandske artister.  

Alle utgivelsene avspilles på 45 rpm og er ensidig (kun avspillingsflate på den ene siden) hvis ikke annet er oppgitt.

1) POSTKORT


Dirigent og arr.; Robert Levin - Glade jul (K.A. Forlaget IT 27) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget)
Dirigent og arr.; Robert Levin - Jeg er så glad hver julekveld (K.A. Forlaget IT 28) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget. Matrix/runout: A) ("Jeg er så glad hver julekveld" er forøvrig skrevet av Marie Wexelsen.).

Dirigent og arr.; Robert Levin - O jul med din glede (K.A. Forlaget IT 30) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget) (Samme motiv er brukt på ett svenskt grammofonkort)
Dirigent; Robert Levin - Du grønne glittrende tre (K.A. Forlaget IT 31) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget. Matrix/runout: IT-31-KA)
Dirigent; Robert Levin - Her kommer dine arme små (K.A. Forlaget IT 32) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget) (Samme motiv brukt på kort fra Egil Monn Iversen A/S,. Se lengre nede på denne oversikten)
Dirigent; Robert Levin - Kimer i klokker (K.A. Forlaget IT 33) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget) (Samme motiv brukt på kort fra Egil Monn Iversen A/S,. Se lengre nede på denne oversikten)
Dirigent; Robert Levin - Deilig er jorden (K.A. Forlaget IT 34) 5,3/4" firkantet (14,7x21,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Står Julens tonkort på baksiden. (Copyright: 1000 Perfect Recordings. Presset/produsert av Tonkort for K. A. Forlaget) (Samme motiv brukt på et svensk postkort)
Kai Julians Orkester - Et barn er født i Bethlehem (Audiomaster Scandinavia A/S 3/69) 5,3/4" firkantet (15x20,5 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. (Kom i Fonoscope serien) (NCB) (Samme motiv brukt på ett Italiensk Fonoscope kort med tittelen; "La Cartolina Che Canta")
Jon Forsingdals orkester - Swedish Rhapsody (Audiomaster Scandinavia A/S N H/24) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). 1958 (?). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er Nidarosdomen i Trondheim. (Kom i Fonoscope serien) (NCB. Matrix/runout: 24) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope, da på kort med motiv fra Sverige og Danmark. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Jon Forsingdals orkester - Til våren (Audiomaster Scandinavia A/S N H/28) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er Nidarosdomen i Trondheim. "Til Våren" er komponert av Edvard Grieg. (Kom i Fonoscope serien) (NCB. Matrix/runout: 22) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Eva Noren - Tango for to (Audiomaster Scandinavia A/S N B/22) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er Rådhuset i Oslo.  I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien) (NCB) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Jon Forsingdals orkester - Til våren (Audiomaster Scandinavia A/S N B/28) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er Rådhuset i Oslo. "Til Våren" er komponert av Edvard Grieg. (Kom i Fonoscope serien) (NCB) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Rudy Marino - O´Ciucciariello (Audiomaster Scandinavia A/S N A/1) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er fra Karl Johan i Oslo. (Kom i Fonoscope serien) (NCB. Matrix/runout: 12B) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Rudy Marino - Around The World (Audiomaster Scandinavia A/S N A/3) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er fra Karl Johan i Oslo. (Kom i Fonoscope serien) (NCB) (Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Eva Norén - Love Letters In The Sand (Audiomaster Scandinavia A/S N A/21) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). 1957 (?). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er fra Karl Johan i Oslo. I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien) (NCB. Matrix/runout: 2) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.)
Eva Noren - Tango for to (Audiomaster Scandinavia A/S N D/22) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). 1957(?). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er fra bygdemuseet på Bygdøy. "Tango for to" komponert av Bjarne Amdahl og Alf Prøysen har skrevet teksten. I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien)  (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort.) (NCB)

Eva Noren - Tango for to (Audiomaster Scandinavia A/S NE/22) firkantet. 1957(?). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er oversiktsbilde av Bergen. "Tango for to" komponert av Bjarne Amdahl og Alf Prøysen har skrevet teksten. I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort.)
Eva Noren - Tango for to (Audiomaster Scandinavia A/S  ) firkantet. 1957(?) Danmark. Motivet er børsen og Christianborgs slott i Kjøbenhavn, Danmark. "Tango for to" er komponert av Bjarne Amdahl og Alf Prøysen har skrevet teksten. I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort.)
Eva Noren - Tango for to (Audiomaster Scandinavia A/S 22) firkantet. 1957(?) Danmark. "Tango for to" er komponert av Bjarne Amdahl og Alf Prøysen har skrevet teksten. I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort.)
Eva Noren - Flickorna i Småland (Audiomaster Scandinavia A/S N G/26) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). 1957(?). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er hotell Atlantic i Stavanger. I følge Svensk mediadatabas var Eva Norén ett pseudonym for Monica Zetterlund. I følge denne artikkelen så ble denne innspilt i 1957, høyst sannsynlig med Ib Glinde­manns orkester. Hun gjorde fire innspillinger på dette tidspunktet for Audiomaster Scandinavia, som var Zetterlunds debut som plateartist. (Kom i Fonoscope serien) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort.) (NCB)
Rudy Marino - Woman In Love (Audiomaster Scandinavia A/S N X2/16) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet heter "Gule roser". Høyst sannsynlig utgitt på slutten av 1950-tallet. (Kom i Fonoscope serien) (Samme innspilling også brukt på andre Fonoscope kort. Samme motiv brukt på andre kort i samme serie.) (NCB)
Rudy Marino - Mr. Wonderful (Audiomaster Scandinavia A/S N X3/6) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet heter "Rød rose". Høyst sannsynlig utgitt på slutten av 1950-tallet. (Kom i Fonoscope serien) (NCB)
Rudy Marino - Scusami (Audiomaster Scandinavia A/S  N X3/2) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm).  Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet heter "Rød rose". Høyst sannsynlig utgitt på slutten av 1950-tallet. (Kom i Fonoscope serien) (NCB)
Kirsten Noe - Fiskarflickans sang (Audiomaster Scandinavia A/S  N F/17) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm).  Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er fra Bergen og heter Panorama. Høyst sannsynlig utgitt på slutten av 1950-tallet. (Kom i Fonoscope serien) (NCB)
Rudy Marino Orkester - Limelight (Fonoscope ) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet eller tidlig 60 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet heter klovn. (Kom i Fonoscope serien) (NCB) (Samme motiv og innspilling brukt på både ett dansk og ett svensk kort i Fonoscope serien.)
Rudy Marino eller Rudy Marino Orkester - Tammy (Fonoscope ) 5,3/4" firkantet (15 cm høyt). Høyst sannsynlig 50 tallet eller tidlig 60 tallet. Produsert i Danmark for det norske markedet. Motivet er Gamle bybro med "lykkens portal" i Trondheim (Kom i Fonoscope serien) (NCB)
Jon Forsingdals orkester - Anitras dans (Audiomaster Scandinavia A/S K J/37) 5,3/4" firkantet (15x20,6 cm). Høyst sannsynlig 50 tallet. Dansk. Motivet er havfruen i Kjøbenhavn. "Anitras dans" er komponert av Edvard Grieg. (Kom i Fonoscope serien) (NCB)
Glade jul, hellige jul (200 Perfect Production Nr. 2) 6" firkantet (15,9x21 cm). Høyst sannsynlig 50-tallet. Står "God jul merry christmas" nederst på venstre side på forsiden. Merket BIEM NCB.
Oslo ungdomskor - Glade jul (Egil Monn Iversen A/S, Oslo) 5,5" firkantet (14,7x21,5 cm). Produsert av Interprints Tonkort i Sverige. Høyst sannsynlig 50-tallet, senest 1964 siden selskapet da ble solgt og skiftet navn og eier. (Samme motiv brukt på kort fra K.A. Forlaget, se over her).(NCB)
EgonKjerrmanns orkester - Julepotpurri III (Egil Monn Iversen A/S, Oslo) Høyst sannsynlig 50-tallet, senest 1963 siden kortet er poststemplet desember 1963. (Samme motiv brukt på kort fra K.A. Forlaget, se over her).(NCB)
Nora Brockstedt - Lördag hela veckan (Ultra forlaget A.B. U 16 S3) firkantet. Høyst sannsynlig slutten av 50-årene. Svensk.
Nora Brockstedt - Hasta la vista (Ultra forlaget  ) firkantet. Høyst sannsynlig slutten av 50-årene. Svensk.

Margareta Kjellberg, Egons leksaksorkester - Leksaksbilen (Ultra forlaget 1200/1 U28) firkantet 50 tallet Sverige. Skrevet av Torbjørn Egner.
Margareta Kjellberg, Egons leksaksorkester - Hottentottvisan (Ultra forlaget 1200/1 U29) firkantet 50 tallet Sverige. Skrevet av Torbjørn Egner.
Gunnar Martinsen og Hans Solum - Her kommer dine arme små (Børrehaug & Co, Oslo ) firkantet. 50 eller tidlig 60 tallet. Motiv av Ivo Caprino.
Gunnar Martinsen og Hans Solum - På låven sitter nissen (Børrehaug & Co, Oslo BP 110) 6" firkantet. 1950 eller tidlig 60 tallet. Martinsen sto for vokal, og Solum sto for arrangering og orgelakkompagnement. Motiv av Ivo Caprino. (Matrix/runout: BP 110)
Gunnar Martinsen og Hans Solum -  O jul med din glede (Børrehaug & Co, Oslo BP 111) 6" firkantet pappsingel (16,5x24 cm). 1950 eller tidlig 60 tallet. Motiv av Ivo Caprino. (Matrix/runout: BP 111)
Gunnar Martinsen og Hans Solum -  Glade jul (Børrehaug & Co, Oslo BP 112) 6" firkantet pappsingel (16,5x24 cm). 1950 eller tidlig 60 tallet. Motiv av Ivo Caprino.
Dirigent Horst Stein og orkestret Gewandhausorchester Leipzig - In der halle des bergkönigs aus derPeer Gynt-suite Nr. 1 Op. 46 (Colorvox 4/132-621) Vest-Tyskland. Firkantet pappsingel med musikk komponert av Edvard Grieg.
Titanic / Cher - Macumba / Dark Lady (Krajowa Agencja Wydawnicza R-0297-II) 6" postkort Polen 1974 (Matrix/runout; C R0297) (Låten Macumba med Titanic)
a-Ha - Velvet (  ARM-3265-1) 7" postkort Polen 33 1/3 rpm. Utgitt i serien; Norwegia * pop & rock. Ut fra at dette er en serie er det jo mulig det finnes flere kort som er tilknyttet Norske artister (eller bare a-Ha kort?).
a-Ha - Summer Moved On (  ) postkort Polen. Limited edition av 500 ex.
a-Ha - Crying in the Rain (  ) postkort Polen
a-Ha - Take On Me (  ) postkort Polen

I følge denne websiden har disse a-Ha låtene kommet som singel postkort i Polen;

I've Been Losing You
Cry Wolf
Maybe Maybe
Manhattan Skyline
We're Looking For The Whales
The Weight Of The Wind
The Living Daylights
Stay On These Roads
The Blood That Moves The Body
You Are The One
Racing Heart - What Comes After (Misra Records MSR090) firkantet 33 rpm ensidig postkort 2016. På rillen på forsiden kan man høre en "making-of" samtale mellom Mathias H. Tjønn og Jenny Hval. På den andre siden finner man en nedlastingskode for hele albumet påført på baksiden, i tillegg til opplysninger om albumet. 


2) PAPP-PLATER

En hilsen fra Oslo Høyres formann ordfører Rolf Stranger ved kommunevalget 1959 (  ) firkantet 33 rpm 1959.
Rocking Stocking. Tynne elegante nylons (  ) 7" firkantet. Finnes i minst tre fargevarianter. Sorteres enklest etter fargen i midtsirkelen, der variasjonene er blå, gul og rosa. Trolig utgitt sent på 50 tallet eller tidlig på 60 tallet.
Viking Snøgg (  ) trolig utgitt ca 1960
Leif Juster - Forlorne Spanske fårefrikadeller i dill (Mills A/S) 6,5" firkantet (16,5 x 16,5 cm). Trykk bare på forsiden, baksiden er blank. Trolig utgitt tidlig på 60 tallet i følge en Lars (se kommentarfeltet under her).(Matrix/runout: NH 1)
div artister - Nye gode år ( ) 7,5" Lå vedlagt et nr av dagsavisen Arbeiderbladet i 1961. Den inneholdt i kronologisk rekkefølge; En hilsen fra avisen, korpsmusikk, Olav Werner synger "De unge slekter", tale av Einar Gerhardsen og avsluttes med The Monn Keys sin låt "Framskrittet kommer til å fortsette".
Sans Egal schlageren "My Lips Are Always Smiling" (Marwell Hauge AS/Bergstø produkter Lydplate Nr. 107) 6" firkantet (18x19 cm). Teksten står på baksiden av platen. Trolig utgitt på 60-tallet. (Matrix/runout: BP-107)
Parlovox - lærer dem språk lekende lett. (Interprint Grafiska Aktiebolag No 85 6600) 8 firkantete (18x18 cm) med 36 siders hefte i plastmappe. Sverige. 33 1/3 rpm. Tas med her siden det er ett Norsk-Engelsk kurs. Trolig utgitt tidlig på 60 tallet. I samme serie fantes det kurs for tysk, fransk, spansk og italiensk. (Presset av Tonkort)
Parlovox - lærer dem språk lekende lett. (Interprint Grafiska Aktiebolag No 85 6600) 8 firkantete (18x18 cm) 3 utgave (variasjon på baksidebildet over) med 36 siders hefte i plastmappe. Sverige. 33 1/3 rpm. Tas med her siden det er ett Norsk-Engelsk kurs. Trolig utgitt tidlig på 60 tallet. I samme serie fantes det kurs for tysk, fransk, spansk og italiensk. (Presset av Tonkort)

The Monn Keys - Uhm....APSI appelsinpålegg (Interprint Grafiska Aktiebolag) 6". Trolig utgitt første halvdel av 60 tallet.
The Monn Keys - White Christmas (Interprint Grafiska Aktiebolag No. 85660) Firkantet. Trolig utgitt første halvdel av 60 tallet.
Nora Brockstedt og Bjarne Amdahl - Smil (Bergstø produkter avd. Phono-Rek Fredrikstad B-P 105) 7" Trolig utgitt første halvdel av 60 tallet.
Per Asplin og Sølvi Wang - Paradis madrassen ( ) 7" firkantet. Teksten står på baksiden av platen. Bestilt 16 mars 1962, opplag 5000 eks. (Kilde på dato og opplag Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Moderne reklame (Norsk grammofonkompani AS ) 7" gull vinyl. Firkantet (20x20,2 cm) med trykt tekst på baksiden (prisliste for lydpregninger og folioplater). Bestilt 15 mai 1962. (Kilde på dato og utgaver Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
En måte å få sagt det på - så det höres! (Norsk grammofonkompani AS ) 7" blank vinyl. Firkantet (20x20,2 cm) med trykt tekst på baksiden (prisliste for lydpregninger og folioplater). Denne har muligens samme lydpregning som den som står over her.
Husk nykjernet smör (Norske meieriers salgssentral THAU 15-43-14637) 7" firkantet. Ensides singel med trykk på begge sider. Bestilt 13 juni 1963. Jørgen Nygård reklamerer for nykjernet smør før Johan Øyan framfører "Smørvalsen". (Produsert av Norsk grammofonkompani) (Kilde på bestillingsdato: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)

Grynet Molvig og Fredrik Friis - 3 på Paradis-madrassen (Steen og Strøms møbelfabrikk, Lillehammer ) 7"  firkantet. Juli 1963. Trykk på begge sider. (Kilde på dato og utgiver: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Vi reiser til Frankrike (Kreditkassen Christiania Bank og Kreditkasse ) 7" firkantet med trykk på begge sider. Utgitt 1963. 33 1/3 rpm.
Norsk-Russisk Language Records (Interprint Grafiska Aktiebolag) 8 singler med 32 siders hefte i plastmappe. Sverige 1963. 33 1/3 rpm. Tas med her siden det er ett Norsk-Russisk kurs. (Presset av Tonkort)
Norsk-Engelsk Language Records (Interprint Grafiska Aktiebolag) 8 runde singler med 32 siders hefte i plastmappe. Sverige 1963. Tas med her siden det er ett Norsk-Engelsk kurs. Forskjellig label design i forhold til Russisk kurset, men er i samme serie. Trolig flere språk. (Presset av Tonkort)
Norsk-Fransk Language Records (Interprint Grafiska Aktiebolag) 8 runde singler med 32 siders hefte i plastmappe. Sverige 1963. Tas med her siden det er ett Norsk-Engelsk kurs. Forskjellig label design i forhold til Russisk kurset, men er i samme serie. Trolig flere språk. (Presset av Tonkort)
Norsk-Italiensk Language Records (Interprint Grafiska Aktiebolag) 8 runde singler med 32 siders hefte i plastmappe. Sverige 1963. Tas med her siden det er ett Norsk-Engelsk kurs. Forskjellig label design i forhold til Russisk kurset, men er i samme serie. Trolig flere språk. (Presset av Tonkort)
Barry Alldis - "Mr. Top-Twenty" Barry Alldis i stort Radio Lux-show, onsdag 15.6, kl 19.30". (Molde messen/ A/S Nor-Disc ) 7" firkantet (19x19 cm) juni 66. 33 1/3 rpm. Utgitt i 3000 eksemplarer. Trykk på forsiden, blank bakside. (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout: 029) (Kilde opplag: Mikkel Aas i sin bok "Spilletid. Norsk platebransjes historie i 100 år." (Macta, 2007, side 33) (Kilde dato, opplag og korrekt tittel; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Julens melodier med hilsen fra Kreditkassen Christiania Bank og Kreditkasse (Kreditkassen Christiania Bank og Kreditkasse K-1066) 7" firkantet (19x19 cm). Trykk på forside, blank bakside. Bestilt 23 november 1966. Trykt i 6000 eksemplarer. (produsert av Milco reklame A.s, Matrix/runout: K-1066) (Kilde dato og opplag; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)

Samtidig som Kreditkassen bestilte den juleplaten over her, ble det bestilt og laget pappsingler til Trondhjems sparebank (3000 eks.), Teppebryggen (1000 eks.) og 3000 nøytrale juleplater med samme flexi/lydpregning, i følge Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle.
"Med Electrolux Around The World" Sorrento - glimt fra Electrolux konferanse reise Italia 1968 (Electrolux K 1189) 7" firkantet (19,5x19,5 cm) Trykk på begge sider. Bestilt 8 august 1968 i 200 eksemplarer. (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout: K 1189) (Kilde på opplag og dato: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)

Pan-Americans (Forende Annoncebyråer ) Bestilt 12 mars 1969 i ett opplag av 20 eksemplarer. (Kilde: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Det var engang. Slottsgubben twister (Slottsgatens kontoservice AS) 7" firkantet (19x19 cm). Ensides singel med trykk på begge sider. Trolig utgitt på 60 tallet. Reklame for det første kredittkortet i Norge.
En julehilsen fra Nora (Nora 135002-1) 10" (dvs. selve platen er 10" mens avspillingsflaten utgjør 6") ensidig 45 rpm. Trolig utgitt på 60-tallet engang. (Matrix/runout: 135002-1)

Eventyr med musikk var en serie på åtte bøker som trolig kom ut på 60-tallet engang. Først kom det en serie på fire så kom det en ny serie på fire forskjellige eventyr. Dette var hefter som hadde senterhull igjennom hele heftet og forsiden på hvert hefte kunne avspilles (avspillingsflaten var 5" og avspilles på 33 1/3 rpm). Forsideplaten inneholdt eventyret lest opp av Inger Johanne Berg og tilsatt litt musikk, fremført av Regal Music Makers. Alle var trykt/produsert i Holland og var norske utgaver av Hollandske bøker/plater. Titlene var på den første serien;
Tornerose (M.&Z. Record/Mulder 3220 G.P. H)
Lille Rødhette (M.&Z. Record/Mulder)
Askepott (M.&Z. Record/Mulder)
Hans og Grete (M.&Z. Record/Mulder)

og tittlene på den andre serien;
Snøhvit (M.&Z. Record/Mulder3220 G.P. D) (Matrix/runout: BRO 39 104-1)
Tommeliten (M.&Z. Record/Mulder 3220 G.P. B) (Matrix/runout: BRO 33 102-1)
Kong frosk (M.&Z. Record/Mulder)
Katten med støvlene (M.&Z. Record/Mulder 3320 G.P. E)
Vi reiser til Italia (Kreditkassen Christiania Bank og Kreditkasse ) 7" firkantet med trykk på begge sider. Utgitt på 1960 tallet en gang. 33 1/3 rpm.
Black Eyes i moderne rytmer (Esso  ) 5 1/2" firkantet (21x21 cm) Trykk på forside, blank bakside. Trolig utgitt på slutten av 60-tallet. Tittel pålimt på klistremerke mot øvre kant.
Dette er Norge (BP Touring Service/Norsk braendsolje A/S BP-NORWAY) 6 3/4" firkantet (17 x 17 cm). Trolig utgitt på slutten av 60-tallet. Inneholder snakking av Erik Bye og innslag av folkemusikk, kulokk og joik (ukjente artister). 33 1/3 rpm. Tekst på baksiden både på fransk, tysk, engelsk og spansk.

Sjefskonsulent Per Einar Hjelseth (Den Norske Creditforening ) Bestilt 25 august 1970 (Kilde: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Landsleir Røros 1972 N.S.F. (Norsk Speidergutt-Forbund - Landsleirens Informasjonstjeneste ) 7" november 1971. Firkantet (18x18 cm). Inneholder to låter fremført av guttekor. På baksiden informasjon om påmelding til landsleiren på Røros i 1972. Trykt hos Nikolai Olsens boktrykkeri i Oslo i november 1971.
Ønske ferie 71 med Creditbankens feriesparelån (  ) firkantet (?) 1971
Mary Anderson - Rock, Rock, Rock (Big Boppers ) ensides desember 2014. Fulgte med Big Boppers medlemsblad Coin Return #50.

3) FLEXI 

Peter Peter med Otto Lingtons Orkester – Värdens förste sang/Sola skinner (Super Durium N-1/D 104) 10" 1934. 78 rpm. Peter Peter var ett pseudonym. Innspilt i Danmark med Super Duriums Danske orkester. Produsert i Danmark for det Norske markedet. Kilde; www.ottolington.dk/lington/otto-disko-2a.pdf (2012-12-28)

Peter Peter med Otto Lingtons Orkester – Den gamle spinnerokk/Vi mötes på melke-vei (Super Durium N-2/D 103C) 10" 1934. 78 rpm. Peter Peter var ett pseudonym. Innspilt i Danmark med Super Duriums Danske orkester. Produsert i Danmark for det Norske markedet. Kilde; www.ottolington.dk/lington/otto-disko-2a.pdf (2012-12-28)

Peter Peter med Otto Lingtons Orkester – Jorden rundt - potpourri (Super Durium N-3/D 119B) 10" 1934. 78 rpm. Peter Peter var ett pseudonym. Innspilt i Danmark med Super Duriums Danske orkester. Produsert i Danmark for det Norske markedet. Kilde; www.ottolington.dk/lington/otto-disko-2a.pdf (2012-12-28)

Peter Peter med Otto Lingtons Orkester – Si mig det alltid/Naar tusend smaa stjerner (Super Durium N-4/D 121) 10" 1934. 78 rpm. Peter Peter var ett pseudonym. Innspilt i Danmark med Super Duriums Danske orkester. Produsert i Danmark for det Norske markedet. Kilde; www.ottolington.dk/lington/otto-disko-2a.pdf (2012-12-28)
Michelin platen (Michelin) 7" tosidig i utbrettcover. 33 1/3 rpm. Reklamesingel for Michelin sitt bildekk "X". Bak på coveret er det en tegning av en Volvo PV 544 som ble første gang lansert i 1958. Dermed må denne utgivelsen være fra 1958 eller nyere. A siden inneholder 3 minutters informasjon om dekket, på norsk. B siden har en instrumental orkester fremføring av låten "Cha cha cha". Ukjent oppleser og orkester. (Bak på cover står det Printed in France. Imp. J. Mersch - Paris.  5-601,5 - (920) - 7)
Letson - I tro vi ser - før det skjer (Brødrene Letson K 874) 7" ps 33 1/3 rpm. Ensidig men har hvit label på baksiden.  Trolig utgitt sent på 50 tallet eller tidlig på 60 tallet. (matrix/run out; K 874-N)

"Norges Idrettsforbund tok 50 eksemplarer av sin Jubileumsfanfare" (kilde; Mikkel Aas - "Spilletid. Norsk platebransjes historie i 100 år." (Macta, 2007, side 33). (Bestilt 14 desember 1960 i følge Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle) Idrettsforbundet var 100 år i 1961 så denne kom høyst sannsynlig ut i 1961.

Leif Juster - Leonard Beha (Aanonsen/Fabritus ) 7" 1962 (opplag 1200 eks.) (Kilde; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)

Siste nytt fra USA. Små utdrag fra 8 av Warner Bros. største hits (Egil Monn-Iversen A/S ) juli 1962 (kilde; Mikkel Aas - "Spilletid. Norsk platebransjes historie i 100 år." (Macta, 2007, side 33)

Julehilsen fra Schlagerforlaget 1962 (Schlagerforlaget  ) 7" Bestilt 3 desember 1962 i ett opplag av 1500 eksemplarer. (Kilde; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Electrolux ved Hans A. Christensen - .....3-2-1-0 startskuddet er gitt (Electrolux K 792) 7" mars 1964 (Matrix/runout: 792) (kilde; Mikkel Aas - "Spilletid. Norsk platebransjes historie i 100 år." (Macta, 2007, side 33) og Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Sætre brød. Sunt, sprøtt og så godt. Mint julep. Funny guitar (Sætre kjeks) 7". Bestilt 25 april 1964 (Kilde: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Wenche Myhre - En høstmørk vei du og jeg (Banan Matthisen/Trygg trafikk/Fyffes PM - 4 10 4 - A) 7” ps 64. Denne kom i to utgaver, som skilles på at den ene har påtrykkt trykkeriet med små skrift på bakcovret, og den andre er uten denne opplysningen (se bilde nr 2). Hvem som kom først og sist vites ikke. (Matrix/runout: PM - 4 10 4 - A)
Kjell Karlsens orkester - "Terylene"-melodien bli ny (K 1005) 7". 33 1/3 rpm. Bestilt 19 februar 1966. Finnes i to forskjellige utgaver. En med svart/hvitt etikett og en med farge innslag (se scan ovenfor her) (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout på den med farget etikett: K-1005) (Kilde på bestillingsdato: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Pussycats - Smile at me (Poppy Sound PS 102) 7" 66 (med hefte). Denne kom også ut som ensidig vinylsingel som bare kunne bestilles fra Pop Revyen.
div artister - Hjemmets ønskeplate (Sonoprint AB Norge SHOL 642/MI 246334) 7" (33 1/3 rpm) ps (utbrett) 66. Vanguards - "All I Want", Kirsti Sparboe - Hvem har sagt jeg savner deg og Kirsti Sparboe - Vals. Konfransier er Odd Grythe. Kun vedlagt Hjemmet #15, 2 april 1966. (Matrix/runout: SHOL 642/MI 246334)

Grynet Molvig og Kjell Karlsens Orkester - Boronja (Norsk Caltex Oil A/S Nr. K 1025) 7" ps. 33 1/3 rpm. Mai 1966 i ett opplag av 35200 eksemplarer. (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout: K-1 025) (Kilde på dato og opplag: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Leif Juster - Singing-ja-ja-ja (Persil-fabrikken A/S ) 7" Bestilt 13 mars 1967 (Kilde; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Rolv Wesenlund - Kunden har alltid rett (KPS K 109) 7" 1967. Bestilt 4 april 1967 (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout: K 109 C) (Kilde på bestillingsdato; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Rolv Wesenlund - Hårfint rør (Sonopresse SHOL 919) 7" juli 1968. (Presset av Sonopresse. Matrix/runout: SHOL-919)
Rolv Wesenlund - Synger (K1192) 7" 68. Kun vedlagt boken ”Ja, nå skriver også jeg bok” (Bjørnsen & Schram forlag A/S). Bestilt 8 oktober 1968 i ett opplag av 9000 eksemplarer. Har white label på baksiden til tross for at denne ikke er spillbar. (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout: K 1192) (Kilde på bestillingsdato og opplag; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Kjell Karlsens kor og orkester - Dans til stil-longs (K-1189) 7" ps. 33 1/3 rpm. Bestilt 30 oktober 1968 (Presset av Norsk grammofonkompani. NCB. Matrix/runout: K-1189) (Kilde på bestillingsdato: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
div artister - Elf Otto-Sieger sagden ,danke´ (Bravo) 7" ps Tyskland 1968 inkl kort bidrag fra Wenche Myhre m.fl.
Frank Cook`s Orkester med introduksjon av Rolf Kirkvaag - En øy i solen (Gyldendal Norsk Forlag K 1212) 7" 1969 Reklame for romanserien Moderne verdenssuksesser. (Ensidig, til tross for det har den white label på den blanke siden. Matrix/runout: K 1212)
YAXA Deodorant Cologne ( ) 7" ps. Trolig utgitt på 60 tallet. Tekst og noter på baksiden av ps. (Produsert av AB Bates. Matrix/runout: SHOL 2345 A 48C1)
Rolf Just Nilsen og Sølvi Wang - Fra vuggen til - - -?/Kombinerte vanskeligheter (Opplysningskontoret for forsikring N-1) 7". Tosidig. 33 1/3 rpm. Trolig utgitt på 60 tallet.
div artister - It`s The Real Song (The Coca Cola Company SHOL 2413) 7" tosidig ps. Trolig utgitt på slutten av 60 tallet. Finnes i to utgaver. Der en er gjennomsiktig hvis du legger den opp til f.eks. en PC skjerm og den andre er det ikke. Ellers identisk. (Matrix/runout side A; SHOL 2413 A 901. side B: SHOL 2413 B 901)
div artister - Et hav av god musikk (Berles Skips-Service/Arne Bendiksen A/S Norsk musikkproduksjon) 7" to sidig (B siden er white label) inkludert i en brosjyre. Kirsti Sparboe presenterer norske norske artister på denne platen som ble gitt til ansatte på Norske skip på slutten av 60 tallet. Utdrag fra følgende artister (i den rekkefølgen de medvirker på platen); Kjell Karlsens orkester, Odd Børre, Kirsti Sparboe, Einar Rose, Åse og Børt-Erik Thoresen, Benny Borg, Per Müller, Margrete Toresen, Magnus Samuelsen og til slutt trioen Kirsti, Oddvar og Arne. Müllers bidrag er "Den flygende Hollender" som var et Melodi Grand Prix bidrag i 1969 (?).
Sivilforsvaret - En tankevekker for selvhjelpskurs (Norsk grammofonkompani A/S/Universal reklame K566/K567) 7" tosidig. 33 1/3 rpm. Trolig utgitt på 60-tallet en gang. (Presset av Norsk grammofonkompani. Matrix/runout: side A: K-566. side B: K-567)
English (Studia Aschehoug K 768-XB/K 769-XB) 7" tosidig. 33 1/3 rpm. Engelsk språkkurs inntalt av lektor Gunnar Haarberg. 4 siders instruksjonshefte medfølger. Trolig utgitt på slutten av 60 tallet/tidlig 70 tall.
Francais (Studia Aschehoug K 721/K 722) 7" tosidig. 33 1/3 rpm. Fransk språkkurs inntalt av universitetslektor Jørgen Aarhoug. Trolig utgitt på slutten av 60 tallet/tidlig 70 tall.
Norwegian S. H. S. Learning System (Southern Home Services) 5x7" to sidig flexi i cover med hefte. England. Norsk kurs. Trolig utgitt på slutten av 60 tallet/tidlig 70 tall. (Presset av Sonopresse)
Leif Juster - Den store oppvaksprøven (Tomten NIK 1077) 7" ps. Trolig utgitt på slutten av 60 tallet/tidlig 70 tall.
Gunnar Martinsen og Hans Solum - Alltid freidig når du går... (Kunstforlag Børrehaug & co NH 3) 7". Trolig utgitt på slutten av 60 tallet/tidlig 70 tall. Martinsen (tenor) og Solum (flygel).
Elvis - Flaming Star. Bli medlem av Den norske ELVIS-KLUBBEN. (Buttons Records BUT 4) 7" oransje ps. Dette er en engelsk intervjuflexi som er importert til Norge og lagt i Flaming Star sitt ps for å verve nye medlemmer. Trolig tidlig 70 tallet. (Presset av Lyntone. Matrix/runout. side A: LYN-13276-15. side B: LYN-13277-15)

Knut Bjørnsen og Per Jorset - Skøytesportens stjerner (Cappelen A/S ) 25 september 1971 (Kilde: Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle)
Nora Brockstedt - Blåbærturen/Kveldssang for laffen (A/S Norske Esso SHOL 1719) 7" 73. Musikk på begge sidene. Denne lå vedlagt ESSO sin kalender for 1974. (NCB. Matrix/runout: side A: 42 302 SHOL 1766 A. side B: 42 302 SHOL 1766 B) (Noen få eksemplarer har Kveldssang for laffen etiketten på begge sider. Dette er selvsagt en feilproduksjon.)
Bakklandet bassangforening - Ned med Nidaros (Polydor 3187 064) lp med hefte og 7" ensides flexi singel 75. Det er mulig flexien bare var vedlagt noen få eksemplarer, da de fleste eksemplarene av denne utgivelsen ikke er vedlagt nevnte flexi. Iflg Øystein Dolmen skal alle inneholde flexien. Låten heter forøvrig "Vi kjæmpe for vår suverening". Her er s.2 tekst fra heftet tatt med da denne omhandler flexien. (trykk på bildet for større og mer leselig format)
div artister - Krugozor 75 (Krugozor 75) 6x7" grå Russland 1975. Inkl bidrag fra Eivind Løberg.
div artister - The World Of Country Music (Bra musikk Skandinavisk presse A/S PN 031420103) 7". 33 1/3 rpm. Er fra 1970 eller 80 tallet. (Matrix/runout; SHOL 2890 A)
div artister - Let`s Have A Party (Bra musikk Skandinavisk presse A/S PN 03 1420 107) 7". 33 1/3 rpm. NCB. Er fra 1970 eller 80 tallet. (Matrix/Runout; SHOL3183 A)
div artister - 120 All Time Hits (Bra musikk Skandinavisk presse A/S PN031420100) 7" fra 1970 eller 80 tallet.
Hans Petter Hansen - Stor familie-helt på topp (Presset av Sonopresse, Rotterdam. Matrix/runout; SHOL7321 A 4001) 7" høyst sannsynlig fra 1970 eller 80 tallet.
Holm CPU - .Login/medley (Polydor SHOL 3201) 7" ps 1982. Reklame for Holm CPU sitt album "Login" som ble utgitt i mars 1982. Undertittelen på coveret er "GRATIS PRØVE med smakebiter fra HOLM CPU`S nye Lp og kassett..LOGIN". Soloprosjektet heter nå Frodo CPU. (NCB. Matrix/runout: SHOL3201 A)
Holm CPU - .Login/medley (Polydor SHOL 3201) 7" ps 1982. Reklame for Holm CPU sitt album "Login" som ble utgitt i mars 1982. Undertittelen på coveret er "GRATIS PRØVE med smakebiter fra HOLM CPU`S nye Lp og kassett..LOGIN". Identisk med den utgaven over, bare at denne var limt inn i en annonse for albumet i Puls #1 (januar) 1982. Soloprosjektet heter nå Frodo CPU. (NCB. Matrix/runout: SHOL3201 A)
div artister - Son Of A Kitsch vol. 1 (En flexi plopp prod. SFI 664) 7" firkantet (18x18 cm) februar 82. 33 1/3 rpm. Fulgte med Kitsch #1. Kjøtt - Nei nei nei (funk versjon), 3rd Man - Blå natt og Dobbel v/Hiss - Uten tittel. (Produsert av Flexi Propp. Presset av Sound For Industry. Matrix/runout: 664 SFI 664)
Mick Jagger - The Mick Jagger Interview Vol. I (Glimmer Twins Records GTR 002) 7" ps blå 1982 Om denne er norsk slik Discogs opplyser er vel tvilsomt, men den inneholder i alle fall ett intervju med Mick Jagger som Kalle Lisberg i NRK gjorde. (Presset av Lyntone. Matrix/runout: LYN 11485-IS)
Mick Jagger - The Mick Jagger Interview Vol. 2 (Glimmer Twins Records GTR 003) 7" ps rød 1982 Inneholder del 2 av ett intervju med Mick Jagger som Kalle Lisberg i NRK gjorde. (Presset av Lyntone. Matrix/runout: LYN 11496-IS A)
John Ege - Sputnik (Gyldendal) 7" blank 83 med boken Sputnik (Gyldendal ISBN 82-05-14764-7) 83. Flexien var tapet utenpå omslaget av boken.
Wenche Myhre - Wenche synger julen inn (Allers SHOL-3436) 7" ps desember 83. Utbrettcover med tekstene. 33 1/3 rpm. (Presset av Sonopresse. Matrix/runout: SHOL-3436)
Wenche Myhre - Wenche synger julen inn (Allers SHOL 3436) 7" ps desember 83. Ufullstendig tekst på label. Feiltrykk. 33 1/3 rpm. (Presset av Sonopresse. Matrix/runout: SHOL-3436)

Tramteatret - Smakebiter fra beste sanger (Big Hand Production BNB 1-84) 7” picture disc 84. 33 1/3 rpm. Sendt ut som promotion for samlealbumet "Beste sanger" med Tramteatret. (NCB. Matrix/runout: SFI 769769)
Erling Bonde og Tom Mathisen med gjest Herodes Falsk - Fantomets nærradio (Semic/Nordisk forlag a.s. sim35703570-1) 5" ps 84 (uke 37). Denne lå ved nr 19 av tegneserie magasinet Fantomet. Dette var en reklame utgivelse for kassetten "Fantomets nærradio" som kom ut samtidig. (produsert av Communicator A.S., presset av Sono presse Rotterdam. Matrix/Runout: sim35703570-1)
Elvis Presley - Elvis festivalen 1984 (Button Records BUT 6) 7" 1984 Dette er opprinnelig en Engelsk utgivelse som er importert til Norge og lagt i sitt norske cover til salgs eller gitt vekk på Elvis festivalen i 1984. (Presset av Lyntone. Matrix/runout: LYN 14266)
div artister - Årets topp hits 1984 (Se og hør ISBN 82-06-02738-6) 7" tosidig ps ep 84. 33 1/3 rpm. Med Vazelina bilopphøggers - Gjedda kjæm i kveld (på Vigrom)/Banana Airlines - Nordmenn er gale//Monroes - Sunday People/Øystein Sunde - Påsketur. To bidrag på hver side. Lå vedlagt boken "Se og hør boken 84 året i bilder". (Matrix/runout: side A: SIM 3606 A. side B: SIM 3606 B)
Lag en milkshake rapping (LYN 15766/Ted Bates 1) 7” firkantet (18,5x18 cm) rød 85. 33 1/3 rpm. Først vokal med rap og deretter instrumental rap der man skulle lage tekst og synge inn på kassett og sende inn til Norske meierier og Det nyes konkurranse innen 24 juni 1985. Høyst sannsynlig er det "The Message" av (og med?) Grandmaster Flash & The Furious Five som er rap artistene på flexien. Noen påstår denne lå vedlagt en utgave av magasinet Det nye, andre at den ble delt ut på stands, kiosker etc. (Presset av Lyn. Finnes i to forskjellige opplag som er identiske utenom på Matrix/runout: LYN-15766-1S  *Z* og LYN-15766-2S  *Z*)

Henriksens Combo - Grenseløse Norge (Unge Høyres Landsforbund/ A/S Ole Paus Produksjoner) 7" lyseblå flexi ps 85. Denne kom både med konvolutt cover for å sendes i posten (se bilde #1), inkl to vedleggsark og med vanlig cover (se bilde #2) uten vedleggsark. Samme utgave som på bilde #2 finnes også som vanlig 7" vinyl på blå vinyl også. (Presset av Flexi records)
Kalinka - The Northern Star ( ) 7" med tegneseriealbumet Reporterne 1 (Semic Nordisk forlag ISBN 82-535-0709-7) 1985
a-Ha - The Sun Always Shines On TV (U.S. Dance Mix) (No. 1 ) 7" firkantet (18x18 cm) picture disc UK 85. Vedlagt magasinet No. 1 #1, 1985 (kom med heftet "a-ha person2person") (Presset av Flexi Records)
a-Ha - Interview (Smash Hits ) 7" picture disc flexi 2 januar 1986 UK,  med Smash Hits #1/86.

Makeløse madam Mim - Jeg Elsker deg. I følge fanzinen Tornerose synger (nr 1, 1986) skal Bergens bandet Makeløse Madam Mim ha gitt vekk denne flexien etter en konsert på Vikateatret i Oslo i 198x.
The Willy B. Review – No One Here Gets Out Alive (Vinyl VS 1) 7" 86. 33 1/3 rpm. Med Vinyl nr 1, 1986. (Presset av Sound For Industry)
The aller værste m/Kringkastingsorkesteret – Bare ikke nok (live) (Vinyl VS 2) 7" blank 86. 33 1/3 rpm. Med Vinyl nr 2, 1986. (Matrix/runout: SF 843-1)
The aller værste m/Kringkastingsorkesteret – Bare ikke nok (live) (Vinyl VS 2) 7" blank 86. 33 1/3 rpm. 50 promo eksemplarer med ps. (Matrix/runout: SF 843-1)
div artister - Krugozor 86 (Krugozor 86) 6x7" blå Russland 1986. Inkl Bobbysocks - Let It Swing
Creation - Echoes From My Heart (Desperado FLDS 1) 7" 86. 33 1/3 rpm. Vistnok del ut gratis av isbilen på 80 tallet engang. (Presset av Flexi Records. NCB)

CreationChinatown (spesialmix) (Topp ) 7" firkantet (18x18 cm) picture disc 1986. Gratis med popmagasinet Topp #12/86. (Presset av Flexi records)
div artister - Viva Rock Deluxe (Viva Rock Deluxe ) 7" rød tosidig flexi Japan (1986?) Med a-Ha på side A. Fulgte med Viva Rock Deluxe magasinet.
Div artister - Кругозор №7/1987 (Кругозор 280) 6x flexi inkl i magasinet Кругозор #7. Russland juli 1987. En av disse var med a-Ha og inneholdt låtene; "Take On Me" og "I Dream Myself Alive" på den ene siden. Lyseblå flexi.

DramaDramas julemix (Topp nr 15/87) 7" gul 87. 33 1/3 rpm. Med Topp nr 15, 1987. (Presset av Flexi Records)
Tangle Edge – The Approaching Triptykhon Sunset (Vinyl VS 4) 7" rød 87. 33 1/3 rpm. Med Vinyl nr 4, 1987. (Matrix/runout: SF 862-1)
Tangle Edge – The Approaching Triptykhon Sunset (Vinyl VS 4) 7" rød 87. 33 1/3 rpm. 50 promo eksemplarer med ps. (Matrix/runout: SF 862-1)
Tangle Edge – The Approaching Triptykhon Sunset (Vinyl VS 4) 7" rød vinyl 87. 33 1/3 rpm. 595 nummererte eksemplarer med ps.  (Matrix/runout: SF 862-1)
Spacelings – If Only/Greetings To God (chant) (Vinyl VS 5) 7" blå 87. Med Vinyl nr 5, 1987. (Matrix/runout: SF 869-1  R.W.)
Spacelings – If Only/Greetings To God (chant) (Vinyl VS 5) 7" blå 87. 50 promo eksemplarer med ps. (Matrix/runout: SF 869-1  R.W.)
Spacelings – If Only/Greetings To God (chant) (Vinyl VS 5) 7" blå 87. 298 nummererte eksemplarer med ps. (Matrix/runout: SF 869-1  R.W.)
Ute til lunch - Gummi-sangen/Jeg trivs best med å gi faen (Logo promo 1) 5,5" firkantet (15x15 cm) 88. Begge låtene i utdrag.

Reidar – Pat, du er cool (Topp 13/88) 7" rød. Med popmagasinet Topp nr 13, 1988. (Presset av Flexi records.
Artch - Shoot To Kill/ Reincarnation (Metal Forces/Axis Records) 7" vedlagt Metal Forces Magazine #? (28, Juni 1988) i England. 33 1/3 rpm. (Presset av Flexi Records. Matrix/runout: side A. FLX 626 A. side B: FLX 626 B)
Barn av regnbuen - Helter og skurker (Barneplater 001) 7" ep (tosidig) 88. Lå vedlagt den tyske fanzinen Trust #12, 1988, og da uten ps. I Norge ga bandet ut de resterende 400 exene, av ett opplag på 3000 ex, med ps. Disse ps var sammenbrettete ark stensilert opp på kopimaskin med både hvit og farget papir. Siden de brukte forskjellige typer farget (og hvit) papir finnes denne i flere forskjellige farge varianter. De siste 100 exene ble vedlagt de 100 første exene av samleEPen; What´ve Ya BroughtMe This Time? (Rotten House Records ‎RHR-001) 7" ps USA 1988.
The Tracemen – Chinese Brain Food/How Wrong Can One Man Be (Vinyl VS 6) 7" blank 88. Med Vinyl 6, 1988. (NCB. Matrix/runout: SFI 876-1)
The Tracemen – Chinese Brain Food/How Wrong Can One Man Be (Vinyl VS 6) 7" blank 88. 50 promo eksemplarer med ps. (NCB. Matrix/runout: SFI 876-1)
Høst – Stille timer (live) (Vinyl VS 7) 7" 88. Med Vinyl nr 7, 1988. (Matrix/runout: SF 879-1)
Høst – Stille timer (live) (Vinyl VS 7) 7" 88. 50 promo eksemplarer med ps.
Cosmic Dropouts – Into The Blue/The Witch (Vinyl VS 8) 7" rød 88. Med Vinyl nr 8, 1988. (Presset av Sound For Industry. Matrix/runout: SF 829 1)
Cosmic Dropouts – Into The Blue/The Witch (Vinyl VS 8) 7" rød 88. 50 promo eksemplarer med ps. (Presset av Sound For Industry. Matrix/runout: SF 829 1)
Stage Dolls - Pop Rocky Special (Polydor 873 864-7) 7" firkantet (18x18 cm) lys-blå Tyskland 1988. 33 1/3 rpm. Promo only med utdrag fra enkelte låter fra albumet "Stage Dolls". (BIEM/Stemra. Matrix/runout: Sh - 1663  CBS-9549)

a-Ha - Stay On These Roads ( PS-1057) 7" Japan 1988
Vazelina bilopphøggers - Utdrag fra "Tempo"/King Camping - Utdrag fra "King Camping" (Topp 3/89) 7" tosidig 89. 33 1/3 rpm. Fulgte med Topp nr 3, 1989. Bandene hadde en side hver.
The Tables – Latern Light/A Song From Under The Floorboards (Vinyl VS 9) 7" gul 89. 33 1/3 rpm. Med Vinyl nr 9, 1989. (NCB. Presset av Flexi records)
The Tables – Latern Light/A Song From Under The Floorboards (Vinyl VS 9) 7" gul 89. 33 1/3 rpm. 50 Promo eksemplarer med ps. (NCB. Presset av Flexi records)
The Tables – Latern Light/A Song From Under The Floorboards (Vinyl VS 9) 7" gul 89. 33 1/3 rpm. 392 nummererte eksemplarer med ps. (NCB. Presset av Flexi records)

div artister - Gateplate (Gateavisa FLEXI 001) 7" (33 1/3 rpm) sommer 89. Nemlig hemlig - Rendezvous 602, Fake:stammen - Hiv i landet og Per Bergersen - Duejakt. Med noen eksemplarer av Gateavisa # 126, 1989. Hvor mange som lå vedlagt magasinet er usikkert. Ett restopplag av flexien ble funnet vinteren 2012 og lagt ut for salg uten magasinet. Kan kanskje gå for å være en relansering? (Presset av Flexi Records, London. Matrix/runout: FLX)

Suicide Pilots - Can`t Take It (Rock furore RFFS 001) 7" 89. Med Rock furore #5-89.
Suicide Pilots - Can`t Take It (Rock furore/Oh No Its HIM Again RFFS 001/HIM 0189) 7" ps 89. Kom i 50 nummererte eksemplarer.
Harry Brandelius - Melodier som bedåra (Bra musikk PN 031420100) 7". 33 1/3 rpm. Trolig utgitt på 80 tallet. (Matrix/runout: SHOL/UGS 280412) (Mono)
Baby Sugar Honeypie – Blue Bus/A Grim Report (Rock furore RFFS 002) 7" blå 90. Med Rock furore #6, 1990. (Presset av Flexi Records. Matrix/runout: FLX 895-1)
Baby Sugar Honeypie – Blue Bus/A Grim Report (Rock furore RFFS 002) 7" 90. Med Rock furore #6, 1990. (Presset av Flexi Records. Matrix/runout: FLX 895-1)

Baby Sugar Honeypie – Blue Bus/A Grim Report (Rock furore/Oh No Its HIM Again RFFS 002 HIM 020190) 7" svart ps 90. Kom i 50 nummererte eksemplarer. (Presset av Flexi Records. Matrix/runout: FLX 895-1)
Uncle Sam`s Wig-Wam Party – Life`s Cool (Rock furore RFFS 003) 7" rød 90. Med Rock furore #7, 1990. (Matrix/runout: FLX 913-1)
Uncle Sam`s Wig-Wam Party – Life`s Cool (Rock furore RFFS 003) 7" svart 90. Med Rock furore #7, 1990. (Matrix/runout: FLX 913-1)
Shellshock – Screaming (Rock furore RFFS 004) 7"gul 90. Med Rock furore #8, 1990. (Presset av Flexi records)
Shellshock – Screaming (Rock furore RFFS 004) 7" 90. Med Rock furore #8, 1990. (Presset av Flexi records)
Shellshock – Screaming (Rock furore/Hi Records RFFS 04/HI 040390) 7” gul ps 90. Kom i 50 nummererte ex. (Presset av Flexi records)
The Cutbacks – Tierd Of Hanging Around/Came To A Party (Rock furore RFFS 005) 7" blank 90. 33 1/3 rpm. Med Rock furore #9, 1990. (Presset av Flexi records. Matrix/runout: FLX 993-1)
The Cutbacks – Tierd Of Hanging Around/Came To A Party (Rock furore RFFS 005) 7" 90. 33 1/3 rpm. Med Rock furore #9, 1990. (Presset av Flexi records. Matrix/runout: FLX 993-1)
The Cutbacks - Tierd Of Hanging Around/Came To A Party (Rock furore/Hi Records RFFS 005/HI 050490) 7” ps blank 90. 33 1/3 rpm. Kom i 50 nummererte ex. (Presset av Flexi records. Matrix/runout: FLX 993-1)
div artister - Кругозор №2/1991 (Кругозор 323) 6x7" lyseblå gjennomsiktig flexi i hefte Russland februar 91 inkl; Dance With A Stranger - Не Ищи Любовь
Turtle Race – Up And Down The Road (Rock furore RFFS 006) 7" 91. Med Rock furore #10, 1991.
Turtle Race – Up And Down The Road (Rock furore/Oh No Its HIM Again RFFS 006/HI 060191) 7" ps 91
Electric Blue – Sea Pictures (Rock furore RFFS 007) 7" firkantet (18x18 cm) blå 91. Med Rock furore #11, 1991. (Presset av Flexi Records. Matrix/runout: FLX-1037-1)
Electric Blue – Sea Pictures (Rock furore RFFS 007) 7" firkantet (18x18 cm) 91. Med Rock furore #11, 1991. (Presset av Flexi Records. Matrix/runout: FLX-1037-1)

Electric Blue – Sea Pictures kom vistnok også ut i en utgave med ps.
Vera Cruice – Material Freak (Rock furore RFFS 008) 7" firkantet (18x18 cm) blank 91. Med Rock furore #12, 1991. (Matrix/runout: FLX 2001-1)

Vera Cruice – Material Freak kom muligens også ut i en utgave med ps.
Angst – Frykt/Dumhetens disipler (Rock furore RFFS 009) 7" firkantet (18x19 cm) svart. 33 1/3 rpm. Med Rock furore #13, 1991. (Presset av Flexi Records)
Angst – Frykt/Dumhetens disipler (Rock furore RFFS 009) 7" firkantet (18x18 cm) gul. 33 1/3 rpm. Med Rock furore #13, 1991.(Presset av Flexi Records) Angst flexien finnes som white label test pressing på vanlig vinyl.
Dumdum Boys - Boom Boom (live) (Folk og røvere NR. 37-91) 7" firkantet (18,5x18 cm) 91. Vedlagt Folk & røvere #37, 1991. (Presset av Flexi records. Matrix/runout: FLX-1019-1)
Blues. The Great Chocolate Hit (Freia Records FLX 2003-1) 7" ps 91. Reklame for sjokoladen Blues. Ingen opplysninger om hvem som spiller blueslåten på platen. (Matrix / Runout: FLX*2003-1)
Yeahlove Swans – Ain`t Gonna Give It Up (Rock furore RFFS 010) 7" firkantet (18,5x18 cm) 92. Med Rock furore #14, 1992. (Matrix/runout: FLX 2040-1)
Yeahlove Swans – Ain`t Gonna Give It Up (  ) kom også ut i en utgave med ps.
The Smell of IncenceI`m Allergic To Flowers (Rock furore RFFS 011) 7" firkantet (18,5x18 cm) 92. Med Rock furore #15, 1992. (Presset av Flexi records. Matrix/runout: FLX-2050-1)
The Smell of Incence - All Mimsy were the Borogoves (Colours COSLP 018) LP 94 der de 400 første eksemplarene var vedlagt "I`m Allergic To Flowers" flexien i håndmalte covere. (Rock furore RFFS 011) 7" firkantet (18,5x18 cm) 92. Med Rock furore #15, 1992. (Presset av Flexi records. Matrix/runout: FLX-2050-1) I tillegg var det vedlagt et stamtre med denne LPen.
Mayhem - Life Eternal (Ассоциация Клубов Филофонистов П60 3420) 5" klar vinyl firkantet med ps Russland 1994. Finnes vistnok også som rød vinyl.
Mayhem - Pagan Fears (Ассоциация Клубов Филофонистов П60 4430) 5" rød vinyl firkantet med ps Russland 1994
Mayhem - Pagan Fears (Ассоциация Клубов Филофонистов ) 5" gul firkantet flexi med ps Russland
Mayhem - Pure Fucking Armageddon (Ассоциация Клубов Филофонистов П60 4763 ) 5" blå vinyl firkantet med ps Russland 1994. Hvis denne kilden har rett, finnes denne også i rød og hvit vinyl.
Mayhem with Varg Vikernes - (Ассоциация Клубов Филофонистов ) 5" gul firkantet flexi med ps Russland
Mayhem - From The Dark Past (Budokan 4552) ps Russland 1994. Finnes både i blå, blank og gul firkantet flexi. Alle med identisk bestillingsnr.
Mayhem - Freezing Moon (Budokan 5141) ps Russland 1994. Finnes både i gul og blank firkantet flexi. Begge med identisk bestillingsnr.
Mayhem - Chainsaw Gutsfuck (Boudkan 4025) ps Russland 1994. Finnes både i blå, gul og rød firkantet flexi. Alle med identisk bestillingsnr.
Mayhem - Cursed In Etnernity (Boudkan 432) ps Russland 1994. Finnes både i brun og blå firkantet flexi. Begge med identisk bestillingsnr.

Disse to kildene; #1 #2 har denne listen med Mayhem flexier (i tillegg til de tittler ovenfor her) + denne har ytterlige opplysninger;

To daomonion 
Fall Of Seraphs 
Carnage (brun vinyl)
Carnage (live) (blå vinyl)
A time to die 
Ancient skin 
Crystalized pain in deconstruction 
Deathcrush (klar vinyl)
Deathcrush (live in Sarpsborg) (rød vinyl)
Iam thy labyrinth  
Necrolust (blå vinyl)
Symbols of bloodswords
View from nihim 
The vortex void of inhumanity
Ha-elm-zalag (brun vinyl)
Pagan Fears (gul vinyl)

Mental Overdrive - Kling (Insomnia INSOMNIA2011) 7" firkantet (18x19 cm) rød 20 oktober 2011. 33 1/3 rpm. Lå vedlagt Robert Dyrnes sitt hefte "Diskografi: Tromsø elektronika 1984-2011" som ble utgitt i anledning at det var 10 års jubileum for Insomniafestivalen. (Matrix/runout: U0020111698 A)
Deathcrush - Lesson #13 for Nanker Phelge / Fire (Norway Rat Records RAT19) 7" med hefte og nedlastningskode 1 mars 2013. (Mono. NCB)
Unholy Grave - Grind Anarchy (Bombs Away Records BOMBS-009) 7" firkantet blå som lå vedlagt 7" EPen Grind Anarchy (BOMBS 009) i et begrenset opplag. Utgitt i juni 2013.
Riots - Riots (Alternate Mix)/ We´re All Slaves (Subversive Records SUB 003) 7" 2013 firkantet limited edition av 240 eksemplarer, der 200 lå med den tyske fanzinen Punkrock!. De resterende solgte bandet. Også som lydfiler.
Electric Light Orchestra - Grieg´s Paino Concerto In A minor (Будкон Д60 1623) 5" grønn vinyl ps Russland limited edition. Finnes også i gul vinyl med identisk cover og bestillingsnr.
Div artister – SOI-liite (Soi/Lyn 2833) 7" flexi EP tosiders. Finland. Inkl; Uudet Luudat & Ork. "Kuusitoista" - Vuorenpeikot Ja Naaraspeikot (komponert av Edvard Grieg)
Terje Thorsen og Eirik Bø - Musikk (Tronsmo  ) 7" firkantet EP i eget ps. EPen er vedlagt Tronsmo 40 år (Tronsmo ISBN 9 788290 713022) boks 2013 som inkluderte fire bøker, ett tegneseriehefte, en plakat, en flexi EP, en rakett og ett handlenett. Utgitt i 1500 hånd nummererte eksemplarer. (Matrix/runout: PIRATES PRESS_9 TRONSMO)

Lasse Marhaug - Nothing But Photos From Now On (   ) 7″ 2013
1349 - Tornado (Decibel Flexi Series DB046) 7" 33 1/3 rpm USA 2014. Med i et begrenset opplag til de som abonnerte på Decibel Magazine, sitt #120 (Oktober 2014)
Paal Nilssen-Love Large Unit - Erta Ale (PNL  ) 4xLP + CD + flexi + hefte i boks desember 2014. De 60 første inkluderte ett kunst-trykk av Terry Nilssen-Love. CD boks utgaven og kassett boks utgaven var selvfølgelig uten flexi singelen.

De Rock furore flexiene som ikke står oppført med egen utgave med ps har nok høyst sannsynlig kommet med billedcover de også. Inntil dette er blitt bekreftet så står de ikke oppført i diskografien. Flere av Rock furore flexiene som kom med cover kom også unummerert med kun forsiden i plastcover.

Nevner også;

Scatterbrain - Angry Young Men (Flexibrain IRMFLEX 2001) 7" 81 som ble delt ut som promo i Danmark og muligens i Norge. MAI står oppført som norsk distributør på platen.

4) BARNAS TRAFIKKLUBB
Første serien kom på vinyl og er følgelig ikke med her. Serie nummer 2 kom som papp plater som mottaker skulle klippe til selv (eller la være). Som man ser av scan her var noen mer ivrige enn andre. Alle arkene og platene skulle man så sette i en ringperm (derav ringpermhullene på platene). Alle hadde 7" avspillingsflate. Serie nummer 3 var like papp plater, men da manglet de årstall, farten (33 1/3 rpm) er ikke påskrevet lengre og saksen på forsiden er borte. Ellers identisk. (av illustrasjonene under her kan man se forskjellen på de to seriene på 3 1/2 år og 4 år). Disse kom i hovedsak uten gravering i speilet (matrix/runout), så er ikke annet nevnt er de uten gravering.
3 år
3 1/2 år
4 år
4 1/2 år  K-1042 (begge utgavene)
5 år  (K-10xx. De to siste siferene er uleselige)
5 1/2 år
6 år  (-102. Kun på serie 2)
6 1/2 år
7 år
Eksempel på flexi fra den tredje serien. Her var alle flexi i 7" format og label/layout var lik utenom at alderen var var forskjellig. Tar derfor bare med ett eksempel. Papir label på begge sider (selv om platene var ensidige) med trykk på spillbar side og white label på baksiden. (alle uten graveringer)
Eksempel på flexi fra den fjerde serien. Her var alle flexi i 7" format og label/layout var lik utenom at alderen var var forskjellig. Tar derfor bare med ett eksempel. Label trykk på spillbar side. (alle uten graveringer)
Eksempel på flexi fra den femte serien. Her var alle flexi i 7" format og label/layout var lik utenom at alderen var var forskjellig. Tar derfor bare med ett eksempel. I tillegg kom disse med forskjellige graveringer i speilet (eller uten graveringer);
3 år - SFI-271
3 år - 271 (gjennomsiktig*)
3 år - blank
3 1/2 år - SFI 272
3 1/2 år - F SFI 272 (f opp ned)
3 1/2 år - F SFI 272 (f på skrå)
3 1/2 år - 272 (272 plassert ved label)(gjennomsiktig*)
3 1/2 år - 272 (272 plassert ved rillestopp) (gjennomsiktig*)
3 1/2 år - blank (gjennomsiktig*)
4 år sommer - SFI 273
 4 år sommer - SFI (skravert ut 253) 273 
4 år sommer - 273
4 år sommer - 273 4
4 år sommer - blank (gjennomsiktig*)
4 år vinter - 274
4 år vinter - 274 (gjennomsiktig*)
4 år vinter - SFI 274
4 år vinter - blank
5 år - 300 ved label
5 år - 300 ved rille
5 år - 300 ved rille (gjennomsiktig*)
5 år - SFI 300
5 år - blank
5 1/2 år - blank
5 1/2 år - SFI 301
5 1/2 år - 301
6 år - SFI 299
6 år - SFI-299
6 år - 299
6 år - 299 (gjennomsiktig*)
6 år - blank (gjennomsiktig*)
6 1/2 år - 328 ved label
6 1/2 år - 328 ved label (gjennomsiktig*)
6 1/2 år - 328 liten ved rille
6 1/2 år - 328 stor ved rille
7 år - blank
7 år - 329
7 år - SFI 329
* gjennomsiktig hvis du legger den opp til f.eks. en PC skjerm. 
Eksempel på flexi fra den sjette serien. Her var alle flexi i 7" format og label/layout var lik utenom at alderen var var forskjellig. Tar derfor bare med ett eksempel. Platene kom i en halvt åpen papir pose som man ser scan av under her, med illustrasjon og tekst trykt på baksiden av posen.
 
3 år - SH 0893-1
3 år - blank (3 tallet på labelen er opp-ned)
3 1/2 år - SH 0898-1
4 år - SH 0892-2
4 1/2 år - SH 0894-1
5 år - SH 0917-1
5 1/2 år - SH 0900-1
5 1/2 år - blank
6 år - SH 0923-1
6 1/2 år - SH 0901-1
7 år - SH 0899-1
7 år -  K-1047 1 (label er helt svart - uten skrift eller trykk)

Senere har disse kommet som kassetter, CDer og i dag som lydfiler.

5) DET BESTE

Det beste flexier. Informasjon om speilet henviser til graveringen mellom rillene og etiketten på platen. Alle er sorte med trykt tekst rett på platen og går på 33 1/3 RPM med mindre noe annet er notert. Tidligste utgaver fra Det Beste, hadde papir etiketter på flexi. Disse er nok utgitt på 60-tallet. Selv om det er hull i nummer rekkefølgen kan det hende at katalognummer er fabrikkens og ikke Det bestes, slik at hull er ikke automatisk en manglende utgivelse. Det kan også hende at hull i katalognummer rekken betyr at nr som mangler er brukt på andre lands flexier fra Readers Digest (Det beste). Likefullt har nok oversikten noen mangler, så all tilleggsinformasjon er svært velkommen.

(uten kalalognr)
- 100 Golden Evergreens (blankt speil)
- 150 Best-Loved Melodies (blankt speil)
- Det beste presenterer utdrag fra disse musikksamlinger: Elvis Presley´s Greatest Hits. Your 101 Favourite Melodies. Country Music USA. Svenska dansband. Det svinger i gammaldans.(blankt speil)
- Festival of International Hits (lilla papiretikett) (blankt speil) (se også på SHOL 1114 S for mer informasjon)
Festival of International Hits (mørk rød/gull papiretikett) (blankt speil) (se også på SHOL 1114 S for mer informasjon)
- Golden Greats of the 50s and 60s (blankt speil)
- Grand Old Country (blankt speil) (se også NRD 194 for mer informasjon)

- Mantovani´s Treasury of Melody (blankt speil) (se også SFI 391 for mer informasjon)
- Melodier vi aldri glemmer (RDOSLO-1 i speilet)
- Melodier vi aldri glemmer (RDOSLO-1 FL i speilet)
- Party Music (blankt speil) (se også på FLX 360 for mer informasjon)
- Popular Music´s Golden Hit Parade (blankt speil) (se også på NRD 201, NRD-EN og SFI 366)
- Superstars of the 60s and 70s (blankt speil) (se også 451 for mer informasjon)
- The Sensationl ´70s (blankt speil)
- The Swinging ´60s (blankt speil)

(med katalognr)

451 - Superstars of the 60s and 70s (451 FI451-IMB gravert i speilet) (se også uten katalognr og FI451-IMB for mer informasjon)
451 - Superstars of the 60s and 70s (451 gravert over FI451-IMB i speilet) (se også uten katalognr og FI451-IMB for mer informasjon)
488 - Startime
DB 2 - Sentimental Journey. Hyggemusikk for enhver med tale av Erik Diesen (blankt speil)
DB 2 - Sentimental Journey. Hyggemusikk for enhver med tale av Erik Diesen (DB2 i speilet)
DB 2 - Sentimental Journey. Hyggemusikk for enhver med tale av Erik Diesen (DB2-1 i speilet)
DB 3 - Toscanini dirigerer klassiske favoritter, med tale av kapellmester Øivin Fjeldstad (blankt speil)
DB 3 - Toscanini dirigerer klassiske favoritter, med tale av kapellmester Øivin Fjeldstad (DB 3-1 i speilet)
DB 3 - Toscanini dirigerer klassiske favoritter, med tale av kapellmester Øivin Fjeldstad (DB-3-1 i speilet)
FI451-IMB - Superstars of the 60s and 70s (451 FI451-IMB gravert i speilet) (se også uten katalognr og 451 for mer informasjon)
FI451-IMB - Superstars of the 60s and 70s (451 FI451-IMB 451 gravert i speilet) (se også uten katalognr og 451 for mer informasjon)
FLX 105 - Det svinger i gammaldans. Introdusert av Arnt Haugen. (blankt speil)
FLX 121 - Love Story (blankt speil)

FLX 123 - 70-årene i norske toner. (blankt speil) (Denne inneholdt  smakebiter av Jahn Teigen, Njaal Helle, Inger Lise Rypdal, Stein Ingebrigtsen, Toradertrioen, Unit Five, Rita Engebretsen, Helge Borglund, Bjøro Håland og Septimus. Således en av de mer interessante da den inneholdt kun norske artister)
FLX 127 - Country Superstars (blankt speil)
FLX 128 - Mellom drøm og virkelighet (blankt speil)
FLX 133 - Mit musik geht alles besser (blankt speil)
FLX 134 - They Sing The Songs (blankt speil)
FLX 145 - Evert & Sven-Bertil Taube. Tekstintroduksjon Yukon Gjelseth (blankt speil)
FLX 150 - 20 Years Of Popular Music (FLX 150-1) (se også på FLX 190 for mer informasjon.)
FLX 150 - 20 Years Of Popular Music (FLX 150-1) gjennomsiktig hvis du legger den opp til f.eks. en PC skjerm.  (se også på FLX 190 for mer informasjon.)
FLX 180 - Easy Listening Country (blankt speil)
FLX 190 - 20 Years of Popular Music (blankt speil)
FLX 190 - 20 Years of Popular Music (FLX 150 - 1 i speilet)
FLX 261 - Klassiske favoritter (blankt speil)
FLX 293 F - Take Me Home Country Roads
FLX 293 M - Take Me Home Country Roads (blankt speil)
FLX 300 - The Million Sellers (FLX 300-1 i speilet) gullfarget
FLX 300 - The Million Sellers (blankt speil)
FLX 3?? - Våra bästa dansband (FLX 3??-1 i speilet)
FLX 342 - 150 Top Ten Country Hits (blankt speil)
FLX 348 - Tidløse toner (blankt speil)
FLX 353 - Superstar Festival (blankt speil)
FLX 360 - Party Music (blankt speil)

LYN 14336 - One For The Road (LYN-14336-IS  Z i speilet) (Denne inneholdt korte utdrag av låter med både utenlandske og norske artister. De norske artistene er; Benny Borg, Randi Hansen, Marius Müller, Finn Kalvik og Stanley Jacobsen)
LYN 14872 - Super Country (LYN-14872-IS  Z i speilet)
LYN 15075 - We Won´t Forget Them  (LYN 15075 IS  Z i speilet)
LYN 15329 - Vidar Lønn-Arnesen presenterer Det beste fra norsk country. (LYN-15329-IS  z i speilet)
MI 255420 - Berømte operette-melodier, med tale av Erik Diesen (MI 255420  SHOL 815 S i speilet) (orange papiretikett) (Kom i to forskjellige utgaver der adr bak på konvolutten var eneste forskjell)
MI 258217 - Språkkurset levende engelsk (MI 258217  SHOL 852 i speilet) (rød etikett)
MI 258314 - Melodier man minnes (MI 258314  SHOL 853 S i speilet) (blå papiretikett)

NRD 01 (se SFI 366 for mer informasjon)
NRD 185 - The Sound of Nashville (NRD 185 i speilet)
NRD 185 - The Sound of Nashville (NRD 185 i speilet - 5-tallet er speilvendt)
NRD 185 - The Sound of Nashville (NRD 185 1 i speilet)
NRD 185 - The Sound of Nashville (185 1 i speilet)
NRD 185 - The Sound of Nashville (185 2 i speilet)
NRD 185 - The Sound of Nashville (3-185 i speilet)
NRD 185 - The Sound of Nashville (185 4 i speilet)
(Øverste konvolutt har SNH i boksen, mens de to nederste har SN H i boksen. Fargevariant på de to nederste også. Uvist hvilke matrix nr som kom i hvilke konvolutter)

NRD 185 - The Sound of Nashville (185 1 i speilet) og NRD 186 - Easy Listening With Bert Kaempfert & James Last (186-2 i speilet) på andre siden (tosidig)
NRD 186 - Easy Listening With Bert Kaempfert & James Last (186 i speilet)
NRD 186 - Easy Listening With Bert Kaempfert & James Last (NRD 186 i speilet)
NRD 186 - Easy Listening With Bert Kaempfert & James Last (NRD-186 i speilet)
NRD 186 - Easy Listening With Bert Kaempfert & James Last (NRD 186 – 2 i speilet)
(Konvoluttene kom i minst to forskjellige utgaver. Øverste med rundt vindu bak, nederste uten. Uvist hvilke matrix nr som kom i hvilke konvolutter)

NRD 187 - Wonderful World Wonderful Music (blankt speil)
NRD 187 - Wonderful World Wonderful Music (NRD 187 i speilet)
NRD 187 - Wonderful World Wonderful Music (NRD.187 (1) i speilet)
NRD 188 - Herb Alpert & His Friends (nr skravert ut i speilet)
NRD 188 - Herb Alpert & His Friends (NRD-188)
NRD 188 - Herb Alpert & His Friends (NRD-188 2 i speilet)
NRD 188 - Herb Alpert & His Friends (NRD-188 3 i speilet)
NRD 189 - Wonderland Of Sound (189 i speilet)
NRD 190 - Music for the Starlight Hours (NRD 190 i speilet)
NRD 190 - Music for the Starlight Hours (NRD 190 1 i speilet)
NRD 190 - Music for the Starlight Hours (NRD 190   1 i speilet (mer luft mellom 0 og 1 enn den over her))
NRD 190 - Music for the Starlight Hours (NRD 190 4 i speilet)
NRD 191 - Popular Hits From Nashville (NRD 191 i speilet)
NRD 191 - Popular Hits From Nashville (3 NRD 191 i speilet)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (blankt speil) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (3 i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD 192 liten gravering i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD 192 stor gravering i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD192 i speilet - 9-tallet er speilvendt) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD-192 2 i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD 192 3 i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD-192 4 i speilet innenfor "label" ringen) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (3 NRD 192 i speilet og ingen trykk på label) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRgIP2 i speilet og ingen trykk på label) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192/SFI 390 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD 192 i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 192/SFI 390 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s. Gullfarget. (NRD 192 2 i speilet) (se også på SFI 390 for mer informasjon)
NRD 193 - Stardust Memories (NRD-193 i speilet)
NRD 194 - Grand Old Country (NRD 194 i speilet) (se også uten bestillingsnr for mer informasjon)
NRD 194 - Grand Old Country (1 NRD 194 i speilet) (se også uten bestillingsnr for mer informasjon)
NRD 195 - Today´s Million Sellers (NRD 195 i speilet, ikke på etikett) gullfarget
NRD 195 - Today´s Million Sellers (NRD 195 3 i speilet, ikke på etikett) gullfarget
NRD 196 - The Unforgettable Jim Reeves (NRD 196 i speilet, ikke på etikett)
NRD 196 - The Unforgettable Jim Reeves (2 NRD 196 i speilet, ikke på etikett)
NRD 196 - The Unforgettable Jim Reeves (3 NRD 196 i speilet, ikke på etikett)

NRD 197 - Mantovani´s Treasury of Melody (NRD 197 i speilet) (se også uten bestillingsnr og SFI 397 for mer informasjon)

NRD 201 - Popular Music´s Golden Hit Parade (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD-EN og SFI 366)
NRD 201/SFI 366 - Popular Music´s Golden Hit Parade (blankt speil) (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD 201 og NRD-EN)
NRD 201/SFI 366 - Popular Music´s Golden Hit Parade (201 i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD 201 og NRD-EN)
 NRD 201/SFI 366 - Popular Music´s Golden Hit Parade (7 NRD 201 EN i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD 201 og NRD-EN) 
NRD 201/SFI 366 - Popular Music´s Golden Hit Parade (NRD 201 i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD 201 og NRD-EN)
NRD 201/SFI 366 - Popular Music´s Golden Hit Parade (NRD 201 2 i speilet. He3ftet merket B-G fulgte med denne) (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD 201 og NRD-EN)
NRD 201/SFI 366 - Popular Music´s Golden Hit Parade (366 i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 01, NRD-EN og SFI 366)
(Heftet hadde forskjellige bokstavkoder øverst i venstre hjørne. Uvist hvilket matrixnr som fulgte med HP-B, mens B-G fulgte med NRD 201 2)
NRD-DP Dance Party (Gullfarget) (NRD DP i speilet)
NRD-EN - Popular Music´s Golden Hit Parade (NRD 201 i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 201 og SFI 366)
NRD-EN - Popular Music´s Golden Hit Parade (NRD 201 EN i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 201 og SFI 366) gullfarget.
NRD-EN - Popular Music´s Golden Hit Parade (NRD 201 EN F i speilet) (se også på uten nummerering, NRD 201 og SFI 366) gullfarget.
NRD-DP Dance Party (NRD - DP i speilet, med åpent R)
NRD-DP Dance Party (NRD - DP i speilet, med lukket R)
SFI-300 - The best of ABBA (ABBA i speilet)
SFI-300 - The best of ABBA (blankt speil) gjennomsiktig hvis du legger den opp til f.eks. en PC skjerm.

SFI 366 se NRD 201 for mer informasjon.
SFI 373 - All-Star Country (373 i speilet)
SFI 373 - All-Star Country (SFI373 i speilet med stor skrift)
SFI 373 - All-Star Country (SFI373 i speilet med liten skrift)
SFI 374 - Your 101 Favourite Melodies. Det beste presenterer i samarbeid med Øivind Bergh. (374 i speilet)
SFI 374 - Your 101 Favourite Melodies. Det beste presenterer i samarbeid med Øivind Bergh. (374 i speilet men med speilvendt 7 tall.)
SFI 374 - Your 101 Favourite Melodies. Det beste presenterer i samarbeid med Øivind Bergh. (374 3 i speilet)
SFI 374 - Your 101 Favourite Melodies. Det beste presenterer i samarbeid med Øivind Bergh. (374 4 i speilet)
SFI 374 - Your 101 Favourite Melodies. Det beste presenterer i samarbeid med Øivind Bergh. (SFI 374 i speilet)SFI 386 - Rock Revival / Moonlight Moods (tosidig) (SFI 386 i speilet på A siden og SFI 386 B i speilet på B siden)

SFI 390/NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s (NRD 192 i speilet) gullfarget (se NRD 192 for mer informasjon)
SFI 390/NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s (NRD 192 2 i speilet) gullfarget (se NRD 192 for mer informasjon) 
SFI 390/NRD 192 - Great Original Hits of the ´50s and ´60s (2 NRD 192 i speilet) gullfarget (se NRD 192 for mer informasjon) 

SFI 391 - Mantovani´s Treasury of Melody (NRD 197 i speilet) (se også uten bestillingsnr og NRD 197 for mer informasjon)
SFI 392 - The best of James Last (SFI 392 i speilet)
SFI 474 - Popular Music That Will Live For Ever (blankt speil)
SFI 474 - Popular Music That Will Live For Ever (474 i speilet)
SFI 474 - Popular Music That Will Live For Ever (474 SFI 474-1 i speilet)
SFI 475 - Svenska dansband (475 i speilet)
SFI 510 - Country Music USA (510 i speilet)
SFI 510 - Country Music USA (510-3 i speilet)
SFI 511 - Thanks for the Memories (511 i speilet)
SFI 511 - Thanks for the Memories (- - 511 i speilet)
SFI 511 - Thanks for the Memories (511 3 i speilet)
SFI 511 - Thanks for the Memories (SFI 511 IMB 511 i speilet)
SFI 511 - Thanks for the Memories (3 SFI 511 IMB 511 i speilet)
SFI 724 - 20 år med Svensktoppen (SFI 724 i speilet)
SFI 724 - 20 år med Svensktoppen (724 i speilet)


SHOL 815 S se på MI 255420 for mer informasjon
SHOL 852 se på MI 258217 for mer informasjon

SHOL 853 S se på MI 258314 for mer informasjon

SHOL 1114 S- Festival of International Hits (lilla papiretikett) (SHOL 1114 S i speilet) (se også på uten bestillingsnr for mer informasjon)

DIVERSE INFORMASJON
I følge boken; Norske diskografier Nr. 17 Norsk grammofonkompani 1949- av Tom Valle så laget Norsk Grammofonkompani en del pappsingler for svenske oppdragsgivere tidlig på 1960 tallet og tre utgivelser til ett sør afrikansk selskap i 1969. Disse er ikke tatt med her i denne oversikten.

Hvis det skulle mangle noen utgivelser eller det skulle være ufullstendige eller gale opplysninger her så ta mer enn gjerne kontakt, eller legg inn info som kommentar. Scan er svært velkommen der det mangler eller er dårlig scan fra før av. 

Andre linker av interesse; #1 #2 #3 #4 #5 #6 #7 #8 #9 #10 #11 #12 #13 #14 #15 #16 #17 #18 #19 #20 #21 #22 #23

Av Tore Stemland med stor takk til og uvurderlig hjelp fra; Jan Amundsen, Jørn Andersen, Jim A.S., Jon Vidar Bergan, BRT, Jan Rune Bruun, Knut Bjarne Green, Jo Hjermestad, Gunnar Hjetland, Lars Olav Hole, Kurt Johansen, Anders MoeØystein Moe, Norsk RockForbund, Henning Olsen, Knut Skogstad, Sigbjørn Stabbursvik og Dankert Ørstein.

9 comments:

Anonymous said...

Hei! Har lest i det gamle nummeret av Goldies om norske flexier. Jeg var 7 år i 1960, og husker meget godt at omtrent på den tida (+/- et par år) lo vi oss omtrent forderva av "Forlorne spanske fårefrikadeller i dill". Jeg har forsøkt å google tittelen, men finner ikke noe om utgivelsesår. Mulig det kan stå i CDn med Juster som er omtalt (jeg har'n ikke)? Uansett, jeg er da temmelig sikker på at denne flexien kom ut rundt om 1960.
Mvh Lars

Rapp said...

Hva er egentlig på den flexisingelen som fulgte med Ned Med Nidaros-plata?

Tore Stemland said...

Har justert årstallet på Leif Justers "Forlorne spanske fårefrikadeller i dill". Mange takk for tipset.

Hvilken låt som er på Bakklandet bassangforenings flexi vet jeg ikke da den er helt svart uten noen form for trykk.

Anonymous said...

The word of honour.

Anonymous said...

There are many interesting here. Hope to see some more in future

Anonymous said...

Har en "Det Beste" flexi :
The Sound Of Nashville
NRD 185

...bare for å nevne det...

NXP said...

Hvilke artister er det på den flexien? Noen årstall etc? Alt av info er av interesse. Har jo en drøm om å sette opp en Det beste discografi en gang i framtiden :-)

Anonymous said...

Hei igjen.
Det er ingen opplysninger på flexien om hvilke artister som er med,dessverre.
Står bare "Det Beste presenterer The Sound Of Nashville.Gratis prøveplate"...og NRD 185

NXP said...

Bakklandet bassangforening er nå oppdatert med låt tittel.